Club Admiralty

v7.0 - moving along, a point increase at a time

Club Admiralty Blog

A blog about life in general, in as many languages as I can manage. Ενα ιστολόγιο περι ζωής, πολυγλωσσο - σε όσες γλωσσες εχω μεράκι να γράψω.

Επιτέλους – η απόφαση!

 Permalink
Εδώ και καμπόσο καιρό περιμένουμε να μάθουμε ποίος θα είναι ο νέος διευθυντής της Βιβλιοθήκης. Στον τελικό γύρο ήταν δύο άτομα – ο τωρινός αναπληρωματικός διευθυντής, και ένας «ξένος» (εκτός του παν/μιου, και γεωγραφικά σαν να λέμε Αθήνα-Βερολίνο).

Ο «Αθηναίος» είναι εντάξει, λένε πώς είναι σιγανοπαπαδιά, αλλά προσωπικά δεν έχω κανέναν προσωπικό πρόβλημα μαζί του. Το μόνο πρόβλημα μου είναι πως νομίζω πώς δεν έχει τα μπαλάκια να κάνει τις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται η βιβλιοθήκη για να επιβιώσει σε αυτό το σκληρό περιβάλλον.

Ο «Βερολινέζος» φαίνεται καλός και φαίνετε να έχει τα μπαλάκια να κάνει τις ριζικές αλλαγές, αλλά είναι ξένος, και ίσως να μην έχει την υποστηρίξει όλων – οπότε οι αλλαγές ίσως να μην πραγματοποιηθούν.

Οπότε τι γίνετε; Ποίος κέρδισε τον διαγωνισμό;
Ο «Αθηναίος» φυσικά (λες να είχε μέσον;) , οπότε όπως καταλαβαίνετε ήταν λίγο απογοητευτικό.

ΕΕΕΕ! Που πάς; Δεν τελείωσα! Η απογοήτευση μου όμως άλλαξε και έγινε ενθαρρυντικό το γεγονός πως του έδωσαν την δουλειά. Γιατί; Γιατί απ’ ότι φαίνετε έχει τα μπαλάκια για ριζικές αλλαγές! Αλλαγές που ήθελα να γίνουν και νόμιζα πώς δεν θα γίνουν φαίνετε πώς θα γίνουν! ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ!

Τελικά η συνάντηση είχε καλά νέα!
 Comments (4)
Stacks Image 18

Είναι περίεργοι αυτοί οι...Ολλανδοί!

 Permalink
Από το ιν ντότ τζί άρ:
Στην ίδρυση πολιτικού κόμματος προχωρούν οι Ολλανδοί ...παιδεραστές, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, τη μείωση του ορίου ηλικίας για σεξουαλικές σχέσεις από τα 16, που είναι σήμερα, στα 12 χρόνια, καθώς επίσης τη νομιμοποίηση της παιδικής πορνογραφίας, της κτηνοβασίας και του ελεύθερου γυμνισμού σε δημόσιους χώρους.

Το υπό ίδρυση κόμμα που θα έχει την επωνυμία Φιλανθρωπία, Ελευθερία και Διαφορετικότητα (NVD), αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι θα καταχωριστεί επίσημα ως πολιτικό κόμμα την Τετάρτη, φιλοδοξώντας να «ταρακουνήσει τη Χάγη».

«Η απαγόρευση απλώς εξάπτει την περιέργεια των παιδιών» δήλωσε ο εκ των ιδρυτών του κόμματος, Αντ βαν ντεν Μπεργκ, μιλώντας στην στην εφημερίδα Algemeen Dagblad (AD). «Εμείς θέλουμε να κάνουμε την παιδεραστία θέμα συζήτησης. Ο μόνος τρόπος είναι μέσω του Κοινοβουλίου» προσέθεσε.
Εξήγησε δε, ότι στόχος του νεοπαγούς κόμματος είναι σταδιακά να εξαλειφθεί εντελώς το ηλικιακό όριο για τη συναίνεση σε σεξουαλικές σχέσεις.
Η Ολλανδία διαθέτει ήδη φιλελεύθερη νομοθεσία σε θέματα όπως τα μαλακά ναρκωτικά, η πορνεία και ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων, αλλά όπως δήλωσαν στην AD αναλυτές, το νέο κόμμα είναι απίθανο να εξασφαλίσει σημαντική υποστήριξη στον πληθυσμό.

«Παριστάνουν ότι διεκδικούν περισσότερα δικαιώματα για τα παιδιά. Όμως, η θέση τους ότι το όριο ηλικίας για τη νομιμοποίηση των σεξουαλικών σχέσεων πρέπει να μειωθεί στα 12 χρόνια είναι ασφαλώς προς το δικό τους συμφέρον» εξηγεί η πολέμιος των παιδεραστών, Ιρίν βαν Ένγκελεν, στην εφημερίδα.


Η Δικιά μου ερώτηση: ΡΕ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ;;;;;;;;;;
 Comments (2)
Stacks Image 18

Χρονομηχανή για πούλημα

 Permalink
Για όσους ενδιαφέρονται να επιστρέψουν στο μέλλον, υπάρχει χρονομηχανή για πούλημα.

Παρακαλούμε ευγενικά να επικοινωνήσετε με τον τρελό καθηγητή για περαιτέρω πληροφορίες.
 Comments
Stacks Image 18

Λάθος Εδιορθώθη!

 Permalink
Είχα κάνει λαθάκι στα subscription στην αριστερή πλευρά και αντί να κάνει κανείς subscribe στο μπλόγκ αυτό, γίνονταν συνδρομητής στο Αγγλικό μου μπλόγκ! ΟΥΠΣ!
Τέλος πάντων – φτιάχτηκε και αυτό!
 Comments
Stacks Image 18

Ξαναρχίζουμε!!!!

 Permalink
Το πανηγύρι ξαναρχίζει!
Απόψε αρχίζει ο καλοκαιρινός κύκλος μαθημάτων, διάρκειας 6 εβδομάδων!
Κουραστικός μεν γιατί θα έχω μαθήματα 4 νύχτες την εβδομάδα, αλλά τουλάχιστον έτσι τελειώνω άλλα δύο μαθήματα (και φτάνω πιο κοντά στην αποφοίτηση!)

Το Σ/Κ ήταν γεμάτο δουλειά. Χτες η αργία με βρήκε με ένα πινέλο στο χέρι. Ο μέγας καλλιτέχνης άρχισε να βάφει το διαμέρισμα…ή μάλλον άρχισα να βάφω κάτι ξύλινα ράφια – το διαμέρισμα μάλλον τον Ιούλιο.

Άντε, και ο Θεός βοηθός!
 Comments
Stacks Image 18

In search of a Doctorate (Part 1)

 Permalink
When I was in High School, I knew that going to college was expected of me.
I did not really think twice about it. There were two topics that really interested me
1) Computers (and computer science)
2) Anatomy and Physiology (or how the human body works)

When I was in the process of completing my undergrad degree, I decided to just focus on computer science, since going for a medical degree seemed like such a drag (so many years of this, then so many years of that, then add in some of the other thing... I will be 40 by the time I am done!)

I had a lukewarm reception for the computer science program where I went. It was focused too much on the math of it all, and not so much on the "getting things done" aspect. After some reflection I thought to myself that I was probably in the wrong program (!) There is such a thing as Applied Computer Science and Theoretical Computer Science, and I was stuck in the theoretical! Of course by that time, I was nearly done, so I stuck the course and got my Bachelor's in Computer Science. Despite the feeling of Pulling-Teeth that I had, I really did learn a lot from the program.

The classes that I really really enjoyed were Databases and User Interface Design.
Then came graduation time! Of course I did not think that I would be going on for a Master's but fortune had smiled on me, and I was able to pursue a Master's. Should i go for computer science? It would be like pulling teeth, but I would be continuing on with something that I started in my Bachelor's. I decided that computer science, at this specific institution, would not be for me given the curriculum, and I think that back then I needed a break from the theoretical aspect of computer science.

So... what to do?


 Comments
Stacks Image 18

More bills ?!

 Permalink
In 3 days the summer semester starts.
I thought that I was all set with my bills, but I got a bill in the mail yesterday!
WTF???? It seems that Monday I will need to go find out why they want me to pay $160 more dollars.
My suspicion is that they have charged me for health insurance - even though I HAVE health insurance and they SHOULD know it since I work for them!

Oh well... who can escape the evil clutches of Bureaucracy?
I don't fault continuing education - the university is just a bit messed up (somethings that I intend to fix, at some point or another - maybe I will become the next Provost or Chancellor...)
 Comments
Stacks Image 18

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

 Permalink
Αναλόγως το πότε, και πού είμαι, το διαδίκτυο έχει αντικαταστήσει την πρωινή μου εφημερίδα (πω πω, σαν τον παππού μου μιλάω!)

Την τελευταία εβδομάδα έχει γίνει σάλος στο διαδίκτυο, και αυτό το διακρίνω μόνο από τα μπλόγκ που βλέπω στο Monitor, περί του νεκρού πιλότου, και φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα - το Ελληνοτουρκικό.

Δεν έχω κοιτάξει προς τα μέσα ΜΜΕ, γιατί δεν έχω βρει RSS για τα Νέα, το Βήμα και τα σχετικά. Αυτό που έχω καταλάβει όμως είναι πώς υπάρχουν διχασμένες απόψεις στο διαδίκτυο για το τι γίνεται, και πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα.

Εγώ πώς το βλέπω το θέμα; (γιατί δεν θα μπορούσατε να ζήσετε χωρίς να ξέρετε την γνώμη μου - έτσι; χεχεχε).

Πρώτα απ' όλα έφυγα από την Ελλάδα το 1994, και όταν ήμουν Ελλάδα ήμουν μικρός οπότε κάτι τέτοια δεν με ενοχλούσαν, άλλωστε με είχαν μάθει ότι οι Τούρκοι είναι «άτιμοι» άνθρωποι, και αρκετά άλλα κακά πράγματα. Από τότε έχουν περάσει 12 χρόνια, έχω μεγαλώσει (λιγάκι) και έχω γνωρίσει Τούρκους. Τι έμαθα περί αυτών; Υπάρχουν μερικοί μαλάκες, και υπάρχουν μερικοί καλοί. Όσοι εθνικιστές Έλληνες υπάρχουν, τόσοι υπάρχουν και Τούρκοι (μάλλον δηλαδή, δεν έχω κάνει και έρευνα!)

Ποίος φταίει σε όλη αυτή την ιστορία; ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ! Ο Καραμανλής, ο Εργοντάν, και όσοι ήρθαν πριν από αυτούς! Σε όσους έχω μιλήσει, ξένους που δεν ξέρουν πολλά περί του θέματος, απλός ανέφερα τα 10 με 16 χμ, αυτός ο επίμαχος εναέριος χώρος, και όλοι συμφωνούν πώς κανονικά είναι 16 (με το μέρος της Ελλάδας δηλαδή).

Το θέμα είναι ως εξής: ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει τα αρχίδια να ανοίξει πυρ!
ΑΝ η κυβέρνηση η Ελληνική είχε αρχίδια θα άνοιγε πυρ κατά τα Τουρκικά μαχητικά - ναι ξέρω - αυτό θα μας έστελνε σε πόλεμο με την Τουρκία, αλλά τουλάχιστον θα λέγαμε «τους είπαμε να μην έρχονται με μαχητικά στον εναέριο χώρο μας και ήρθαν». Αλλά και η Ελλάδα θέλει να κλαίγεται. Αν είχε αρχίδια θα πήγαινε πια όπου πρέπει να πάει για να λυθεί πλέων το πρόβλημα εναερίου χώρου!

Από την άλλη η Τουρκία δεν ανοίγει πυρ γιατί λέει πως είναι σε διεθνή εναέριο χώρο, οπότε δεν έχει λόγο να ανοίξει πυρ - αλλά μετά από τόσα χρόνια γιατί δεν διαμαρτύρεται στο διεθνές δίκαιο; Ίσως επειδή έχει λάθος! Δεν έχει αρχίδια όμως να πάει και να το διαπιστώσει!
Αλλά από την άλλη τώρα που θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ, θα νόμιζε κανείς πώς θα καθόταν στα αυγά της και δεν θα έκανε μαλακίες.

Οπότε τι έχουμε; Δύο κυβερνήσεις χωρίς αρχίδια που στέλνουν τα παιδιά τους σε επικίνδυνες αποστολές! Είστε δειλοί και οι δύο σας! Εγώ λέω να βάλουμε τον Καραμανλή και τον Εργοντάν σε F-16 να δούμε τι θα γίνει! Καλύτερο από το να στέλνουμε τους φίλους μας και να μην ξέρουμε αν θα ξαναγιρίσουν.

Η δική μου πρωινή άποψη :-)

Αν έχει κανένας κανέναν σύνδεσμο με περαιτέρω πληροφορίες για το θέμα ας τους αφήσει στα σχόλια :-)
 Comments (2)
Stacks Image 18

Ο Σπιτονοικοκύρης!

 Permalink
Σήμερα πήρα άδεια από την δουλεια.
Ο σκοπός; Καθαρισμός σπιτιού! Εντάξει δεν ζω σε κανά αχούρι, αλλά είπα στον εαυτό μου
«αφού λείπει η Χριστίνα, καιρός να πάρω μια μέρα άδειας να καθαρίσω το παλατάκι μας και έτσι όταν έρθει αύριο από το μάθημα θα είναι όλα έτοιμα!»

Έτοιμα για τι πράγμα, δεν ξέρω ακόμα, αλλά τουλάχιστον ένα «μπράβο» θα το πάρω (και αν δεν το πάρω θα γίνει τις Πόπης LOL). Τελικά όμως άργησα να ξυπνήσω! Κοιμήθηκα 4 ώρες παραπάνω από το κανονικό μου (πω πω τι κούραση που ήταν αυτή χτες ρε παιδιά; 3 ώρες σε κίνησή!)

Τελικός σήμερα σπιτικές δουλείες, καθαρισμός, τακτοποίησή και θα τα πάρει όλα το Εύρηκα! Εύχομαι να έχω χρόνο να συνεχίσω την μετάφραση που κάνω για μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα. Το παλεύω εδώ και 7 μήνες άλλα λόγο δουλειάς, μαθημάτων και σπιτικών καθηκόντων μόνο τα 2/3 έχω τελειώσει!
 Comments (1)
Stacks Image 18

Γιατί «Σχολή Ικάρων»;

 Permalink
Γιατί «Σχολή Ικάρων» και όχι «Σχολή Δαιδάλων».
Στο κάτω κάτω, ο Ίκαρος σαν μικρός, άμυαλος , ανόητος «πιλότος» πέταξε κοντά στον ήλιο (παρά τις συμβουλές του Δαίδαλου), έλιωσε το κερί και ....τον μαζεύανε με το κουταλάκι!

Γιατί πάνε οι συνέλληνες μου σε μιά σχολή, που το πρότυπο είναι «πέτα ψιλά, πέσε με την μύτη – πάρ’ τον κάτω!». Δεν θα έπρεπε η σχολή να λέγεται «Σχολή Δαιδάλων», που το πρότυπο είναι «σκέψου καλά, φτάσε με ασφάλεια και ταχύτητα στον προορισμό σου»;

Το ξέρω είναι λίγο περίεργος να το σκέφτομαι τώρα αυτό με όλες τις μαλακίες που γίνονται με τα μαχητικά τα Τουρκιά...άλλα τώρα το σκέφτηκα, τώρα το λεω!
 Comments (5)
Stacks Image 18

Archive

 Feb 2021
 Jan 2021
 Dec 2020
 Nov 2020
 Oct 2020
 Sep 2020
 Aug 2020
 Jul 2020
 Jun 2020
 May 2020
 Apr 2020
 Mar 2020
 Feb 2020
 Jan 2020
 Dec 2019
 Nov 2019
 Oct 2019
 Sep 2019
 Aug 2019
 Jul 2019
 Jun 2019
 May 2019
 Apr 2019
 Mar 2019
 Feb 2019
 Jan 2019
 Dec 2018
 Nov 2018
 Sep 2018
 Jun 2018
 May 2018
 Apr 2018
 Mar 2018
 Feb 2018
 Jan 2018
 Dec 2017
 Nov 2017
 Oct 2017
 Sep 2017
 Aug 2017
 Jul 2017
 Jun 2017
 May 2017
 Apr 2017
 Mar 2017
 Feb 2017
 Jan 2017
 Dec 2016
 Nov 2016
 Oct 2016
 Sep 2016
 Aug 2016
 Jul 2016
 Jun 2016
 May 2016
 Apr 2016
 Mar 2016
 Feb 2016
 Jan 2016
 Dec 2015
 Nov 2015
 Oct 2015
 Sep 2015
 Aug 2015
 Jul 2015
 Jun 2015
 May 2015
 Apr 2015
 Mar 2015
 Feb 2015
 Jan 2015
 Dec 2014
 Nov 2014
 Oct 2014
 Sep 2014
 Aug 2014
 Jul 2014
 Jun 2014
 May 2014
 Apr 2014
 Mar 2014
 Feb 2014
 Jan 2014
 Dec 2013
 Nov 2013
 Oct 2013
 Sep 2013
 Aug 2013
 Jul 2013
 Jun 2013
 May 2013
 Apr 2013
 Mar 2013
 Feb 2013
 Jan 2013
 Dec 2012
 Nov 2012
 Oct 2012
 Sep 2012
 Aug 2012
 Jul 2012
 Jun 2012
 May 2012
 Apr 2012
 Mar 2012
 Feb 2012
 Jan 2012
 Dec 2011
 Nov 2011
 Oct 2011
 Sep 2011
 Aug 2011
 Jul 2011
 Jun 2011
 May 2011
 Apr 2011
 Mar 2011
 Feb 2011
 Jan 2011
 Dec 2010
 Nov 2010
 Oct 2010
 Sep 2010
 Aug 2010
 Jul 2010
 Jun 2010
 May 2010
 Apr 2010
 Mar 2010
 Feb 2010
 Jan 2010
 Dec 2009
 Nov 2009
 Oct 2009
 Sep 2009
 Aug 2009
 Jul 2009
 Jun 2009
 May 2009
 Apr 2009
 Mar 2009
 Feb 2009
 Jan 2009
 Dec 2008
 Nov 2008
 Oct 2008
 Sep 2008
 Aug 2008
 Jul 2008
 Jun 2008
 May 2008
 Apr 2008
 Mar 2008
 Feb 2008
 Jan 2008
 Dec 2007
 Nov 2007
 Oct 2007
 Sep 2007
 Aug 2007
 Jul 2007
 Jun 2007
 May 2007
 Apr 2007
 Mar 2007
 Feb 2007
 Jan 2007
 Dec 2006
 Nov 2006
 Oct 2006
 Sep 2006
 Aug 2006
 Jul 2006
 Jun 2006
 May 2006
 Apr 2006
 Mar 2006
 Feb 2006
 Jan 2006
 Dec 2005
 Nov 2005
 Oct 2005
 Sep 2005
 Aug 2005
 Jul 2005
 Jun 2005
 May 2005
 Feb 2005
 Dec 2004
 Nov 2004
 Sep 2004
 Aug 2004
 Jun 2004
 Apr 2004
 Mar 2004
 Feb 2004
 Jan 2004
 Jul 2003
 Oct 2000
 Jun 2000
 May 2000
 Mar 2000
Stacks Image 20