Club Admiralty

v7.0 - moving along, a point increase at a time

Club Admiralty Blog

A blog about life in general, in as many languages as I can manage. Ενα ιστολόγιο περι ζωής, πολυγλωσσο - σε όσες γλωσσες εχω μεράκι να γράψω.

Χαιρετούρες σε όλους!

 Permalink
Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα (αν και μερικές μέρες αργά), και καλή μας πρωτοχρονιά! Την περασμένη εβδομάδα και την ερχόμενη είμαι σε διακοπές (μακριά από την ριμαδόδουλεια) για μερικές μέρες ηρεμίας, τάξης και ασφάλειας.

Αν και τελείωσαν τα μαθήματα...σαν το φυτό που είμαι έχω αρχίσει ήδη να διαβάζω την ύλη για το ερχόμενο τρίμηνο. Φυσικά...αν διαβάσω τώρα, το διάβασμα θα είναι λιγότερο το ερχόμενο τρίμηνο, και μεταξύ μας (αφού είμαστε και λίγοι) το διάβασμα φαίνεται να είναι λίγο ελαφρύ.

Το διάβασμα δεν μου τρώει και πολύ χρόνο την ημέρα, οπότε άρχισα να ξαν' ασχολούμαι με τα γκάτζετ, και να ονειρεύομαι καινούργιο υπολογιστή - ο τωρινός αν δεν ξέρετε τα έπαιξε τον Ιουνιο...και από τότε μπορώ μόνο να γράφω εκθέσεις, και να πηγαίνω στο ίντερνετ συνδεδεμένος με καλώδιο ethernet. Ούτε ήχο, ούτε βίντεο, ούτε φοβερές ταχυτητες... Δεν πειράζει - για υπολογιστή που είναι 4,5 χρονών, και φορητός είναι μόρτης!


Αυτά για τώρα - χαιρετούρες σε όλους! :-)
 Comments
Stacks Image 18

Πάει και ο Netscape!

 Permalink
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς ακόμα χρησιμοποιείται τον Netscape Navigator, ο μπαμπάς πολλών Web Browser, αλλά η AOL, η μητρική εταιρία τις Netscape ανακοίνωσε χτες πως μετά από τον Φεβρουάριο του 2008 δεν θα υποστηρίζει πια τον Navigator - πραγματικά αισθάνομαι πως είναι το τέλος μιας εποχής.

Ο Netscape για μένα ήταν ο πρώτος Browser (δεν χρησιμοποίησα ποτέ Mosaic) στις ημέρες του Apple System 7.5 (ή ήταν System 8; τέλος πάντων). Με ένα δωρεάν αντίγραφο από το τμήμα πληροφορικής του λυκείου μου άρχισα να μαθαίνω HTML με τον Navigator (έκδοση 1.0) μου δείχνει τα αποτελέσματα του κώδικα μου... «οι παλιές καλές μέρες»

Άντε γεια λοιπόν στον Navigator...

Να μια εικόνα για το πώς (περίπου) έμοιαζε ο Navigator όταν άρχισα να χρησιμοποιώ το internet. (εικόνα παρμένη από το tuaw.com)


Navigator 2.0
 Comments
Stacks Image 18

Παραλίγο να το ξεχάσουμε!

 Permalink
Πρώτα απ' ολα χρόνια πολλά σε όλους, και καλές γιορτές!
Σήμερα κοίταζα τα νέα (τα τεχνολογικά) και συνειδητοποίησα πως είχα τελείως ξεχάσει για ένα τροποποιημένο MacBook Pro, το ModBook το οποίο είχε ανακοινωθεί εδώ και ένα χρόνο περίπου αλλά ακόμα απ' ότι φαίνεται δεν έχει βγει στην αγορά.

Το ModBook είναι μια τροποποίηση που μετατρέπει το MacBook Pro σε μια Ταμπλέτα (όπως τα TabletPC της Microsoft) και τα πιο ακριβά μοντέλα θα έχουν και ενσωματωμένο GPS. Αν και προσωπικά δεν μου αρέσει το συγκεκριμένο στυλ (θέλω ενσωματωμένο πληκτρολόγιο στον φορητό μου), ο υπολογιστής φαίνεται πολύ ωραίος! Άντε να βγει στην αγορά πριν τους πάρει η Apple τον αέρα και βγάλουν δικές τους ταμπλέτες σε 2 εβδομάδες στο MacWorld!

Περισσότερα εδώ!

Εταιρία: http://www.axiotron.com/
Βικιπέδια: http://en.wikipedia.org/wiki/ModBook
Engadget: http://www.engadget.com/2007/12/26/is-axiotrons-modbook-actually-about-to-ship/
 Comments
Stacks Image 18

End of the Semester!

 Permalink
The end of the semester has come...and gone!
I have finished both my finals (Project Management and Supply Chain Management) and this signals the completion of my MSIT program!

woo hoo!!!

Since I am still a student I am considering joining the PMI (project management institute) and if the exam isn't too expensive maybe I will go get my PMP certification. You never know when you are going to need it...

Now I can sit back and play Castlevania, Daxter, and Metal Gear Portable Ops on my PSP!
 Comments
Stacks Image 18

Άρχισαν οι προσκλήσεις

 Permalink
Όχι πως είμαι ψώνιο, αλλά έκανα το μπλόγκ προσωπικό για αρκετό καιρό γιατί τα γομάρια από την δουλειά το παρακολουθούσαν, το τόσο το έκαναν τοοοοοοοοοοοοσοοοοοοοο, και φυσικά προσπάθησαν να με απολύσουν λόγο του μπλόγκ. Θα γράψω περισότερα περί του συμβάντος αργότερα, αλλά έχω αρχίσει σιγά σιγά να στέλνω προσκλήσεις σε άτομα για τα οποία έχω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των οποίον τα μπλόγκ παρακολουθώ και εμπιστεύομαι.

Νεότερα αργότερα.
 Comments (2)
Stacks Image 18

Ο τρελάρας μου κοιτάει τον κώλο!

 Permalink
Άλλο περίεργο και ετούτο!
Ο παρανοϊκός τρελάρας (το αφεντικό μου) που ήθελε να αλλάξω την τοποθεσία της οθόνης μου γιατί έλεγε πώς πολλοί των ρωτάγανε «τι κρύβει ο Αποστόλης;» έχει αρχίσει να κόβει μάτι τον κώλο μου! Άλλο περίεργο και αυτό! Τις προάλλες είπε σε κάποια πως θα μου αλλάξει το γραφείο για να μπορεί να με παρακολουθεί καλύτερα... Πριν νόμιζα πως ήταν απλά παρανοϊκός, τώρα πραγματικά αναρωτιέμαι τι να εννοούσε.

Έφυγε η ανίκανη (και βλαμμένη) πρώην αφεντικίνα, και τώρα έχω μπλέξει με ανώμαλο...
Τρέχα γύρευε φιλαράκι!
 Comments
Stacks Image 18

Πλάκα μας κάνεις;

 Permalink
Τελικός αρκετοί στην δουλειά δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν από το να με κοιτάνε όλοι μέρα να δουν αν θα κλάσω...εεε...συγνώμη...να δουν αν δουλεύω. Ήρθε πάνω το αφεντικό μου για να μου μιλήσει για ένα θέμα, και επί τις ευκαιρίας μου ζήτησε μια χάρη. Τι χάρη; Να γυρίσω την οθόνη μου μερικές μοίρες προς μια κατεύθυνση γιατί λεει πως αρκετοί των ρωτάνε τι κρύβω (επειδή δεν μπορούν να δουν την οθόνη μου). Τι κρύβω ρε άτομα; Την δουλειά μου κάνω! Και φυσικά ήταν χάρη και όχι εντολή γιατί τέτοια εντολή θα ήταν εργασιακή ενόχληση και θα μπορούσα να επικοινωνήσω με την συνδικαλιστική ένωση και να τους κάνω φασαρία...μάλλον. Τους έκανα την χάρη – έστριψα την οθόνη μου 5 μοίρες προς τα δεξιά (και αν μπορείτε να δείτε τίποτα, να μου τρυπήσετε την μύτη).
 Comments
Stacks Image 18

Δεν γέρασα ακόμα!

 Permalink
Σήμερα έχω Γενεθλία!
Hodie est meus natalis!
Heut ist mein Geburtstag!
Aujourd'hui est mon anniversaire!
Today is my Birthday!
当前日期是我的生日!
Hôm nay là sinh nhật tôi!
Οggi è il mio compleanno!
Днес е my рождение!
¡Hoy es mi cumpleaños!
Hoje é meu aniversário!
今日は私の誕生日である!
Vandaag is mijn Verjaardag!
bugün bkz. be benim doğum!
Сегодня будет мой день рождения!
Astăzi meu ziua de naştere!
I dag er min fødselsdag
오늘은 나의 생일 이다!
Ma van születésnapom!
Dziś jest mój urodziny!
Danas je moj rođendan!
ang araw na ito ay akin kapanganakan!
Í dag er minn fæðingardagur!
Nykyisin on minun alku!
Heddiw ydy 'm ben-blwydd!


Άλλη μιά χρονιά πέρασε...και έγινα ένα χρόνο μεγαλήτερος.
Απόψε διάβασμα - αύριο εξεταστικές...ή μπά...χές το διάβασμα...

Α! και για να μην ξεχνιόμαστε: Fuck you, Ελληνικό Δημόσιο!
(για όσους δεν θυμούνται, ή δεν ξέρουν, κοιτάξτε στα "παλιά" για τις περιπέτειες μου με το δημόσιο)
 Comments
Stacks Image 18

Το μεγάλο δίλημμα!

 Permalink
Ο καιρός πλησιάζει για την αγορά ενός νέου MacBook ή ενός MacBook Pro. Φυσικά θα περιμένω για το MacWorld πρώτα για να δω αν η Apple θα ανακοινώσει νέα προϊόντα, αλλά πιστεύω πως το δίλημμα θα είναι το ίδιο. Να αγοράσω ένα MacBook ή ένα MacBook Pro; Η διαφορά τιμής είναι αρκετά μεγάλη και δεν μου φαίνονται τεράστιες η διαφορές, τουλάχιστον για την χρήση μου.

Ποίες λοιπόν οι διαφορές που βλέπω μεταξύ των μοντέλων;
1. Το MacBook έχει 13αρα οθόνη, ενώ το MacBook Pro έχει 15αρα έως και 17αρα. Κοίταξα τις οθόνες και πραγματικά δεν με χαλάει η 13αρα...αλλά η 17αρα είναι το κάτι άλλο!!!! Αν το MacBook ερχόταν σε 15αρα δεν θα υπήρχε το δίλημμα...μάλλον (ο τωρινός μου υπολογιστής είναι 15αρις PowerBook)

2. Το MacBook έχει μια υποδοχή για firewire 400, ενώ το MacBook Pro έχει 2, μία για 400 και μία για 800. Και πάλι δεν με χαλάει και τόσο. Μόνο για έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο χρειάζομαι firewire και το καλώδιο είναι 400αρι.

3. Το MacBook έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών από την Intel, ενώ το MacBook Pro έχει καλύτερη και ξεχωριστή κάρτα γραφικών από την ΑΤΙ. Η αλήθεια είναι πως θα χρησιμοποιώ το Photoshop λίγο, και ίσως δοκιμάσω και το Aperture τις Apple αλλά δεν πρόκειται να κάνω τρελά πράγματα. Αξίζει η κάρτα γραφικών τα παραπάνω λεφτά;

4. Το MacBook δεν έρχεται με το καλώδιο mini DVI-DVI, ενώ το MacBook Pro υο έχει συσκευασμένο. ($14 αξία)


Κοίταζα συγκριτικά τις τιμές...και αν ήθελα έναν 15αρι MacBook Pro, με 250GB σκληρό, 2,6Ghz επεξεργαστή, εξτρά εγγύηση και στάνταρ 2GB μνήμη η ταρίφα πάει περίπου $3000.

Αν έπαιρνα ένα 13αρι MacBook, με 250GB σκληρό, 2,2Ghz επεξεργαστή, εξτρά εγγύηση και στάνταρ 2GB μνήμη η ταρίφα πάει περίπου $1800. Αν αγοράσω μνήμη αλλού για αναβάθμιση, 4GB μνήμη είναι περίπου $130, οπότε η ταρίφα πάει $1930.

Τέλος, αν αγοράσω ένα Μάκ Μίνι, με 160GB σκληρό, 2,0Ghz επεξεργαστή, εξτρά εγγύηση, αναβαθμισμένη 2GB μνήμη, και ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι, η ταρίφα πάει περίπου $1200. (Αγόρασα μια HDTV που θα ήταν τέλεια οθόνη, και το Μάκ Μίνι θα ήταν ο τέλειος υπολογιστής του σαλονιού)

Οπότε, για την ίδια τιμή (περίπου) για ένα 15αρι MacBook Pro (όπως το θέλω), αγοράζω έναν 13αρι MacBook (όπως το θέλω), και έναν Μάκ Μίνι (όπως το θέλω).

Άντε να έρθει πια το MacWorld για να πάρουμε μια απόφαση!
 Comments
Stacks Image 18

Πέσανε πολλά χιόνια!!!

 Permalink
Την πέμπτη έγινε τις τρελής Μαρίας! Πέσανε τα πρώτα μεγάλα χιόνια για τις σεζόν, το σχολείο, και η δουλειά έκλεισαν νωρίς, και αρκετοί εργοδότες τις περιοχής άφησαν τους εργάτες τους να φύγουν νωρίς, και γινόταν πανικός στους δρόμους!

Προσωπικά με πήρε περίπου 3,5 με 4 ώρες να φτάσω σπίτι (γενικός με παίρνει μια ώρα) και σκυλοβαριόμουν μέσα στο αυτοκίνητο αφού δεν προχωράγαμε και πολύ! Ευτυχώς που είχα και το ιΠόντ για παρέα...
 Comments
Stacks Image 18

Archive

 Mar 2021
 Feb 2021
 Jan 2021
 Dec 2020
 Nov 2020
 Oct 2020
 Sep 2020
 Aug 2020
 Jul 2020
 Jun 2020
 May 2020
 Apr 2020
 Mar 2020
 Feb 2020
 Jan 2020
 Dec 2019
 Nov 2019
 Oct 2019
 Sep 2019
 Aug 2019
 Jul 2019
 Jun 2019
 May 2019
 Apr 2019
 Mar 2019
 Feb 2019
 Jan 2019
 Dec 2018
 Nov 2018
 Sep 2018
 Jun 2018
 May 2018
 Apr 2018
 Mar 2018
 Feb 2018
 Jan 2018
 Dec 2017
 Nov 2017
 Oct 2017
 Sep 2017
 Aug 2017
 Jul 2017
 Jun 2017
 May 2017
 Apr 2017
 Mar 2017
 Feb 2017
 Jan 2017
 Dec 2016
 Nov 2016
 Oct 2016
 Sep 2016
 Aug 2016
 Jul 2016
 Jun 2016
 May 2016
 Apr 2016
 Mar 2016
 Feb 2016
 Jan 2016
 Dec 2015
 Nov 2015
 Oct 2015
 Sep 2015
 Aug 2015
 Jul 2015
 Jun 2015
 May 2015
 Apr 2015
 Mar 2015
 Feb 2015
 Jan 2015
 Dec 2014
 Nov 2014
 Oct 2014
 Sep 2014
 Aug 2014
 Jul 2014
 Jun 2014
 May 2014
 Apr 2014
 Mar 2014
 Feb 2014
 Jan 2014
 Dec 2013
 Nov 2013
 Oct 2013
 Sep 2013
 Aug 2013
 Jul 2013
 Jun 2013
 May 2013
 Apr 2013
 Mar 2013
 Feb 2013
 Jan 2013
 Dec 2012
 Nov 2012
 Oct 2012
 Sep 2012
 Aug 2012
 Jul 2012
 Jun 2012
 May 2012
 Apr 2012
 Mar 2012
 Feb 2012
 Jan 2012
 Dec 2011
 Nov 2011
 Oct 2011
 Sep 2011
 Aug 2011
 Jul 2011
 Jun 2011
 May 2011
 Apr 2011
 Mar 2011
 Feb 2011
 Jan 2011
 Dec 2010
 Nov 2010
 Oct 2010
 Sep 2010
 Aug 2010
 Jul 2010
 Jun 2010
 May 2010
 Apr 2010
 Mar 2010
 Feb 2010
 Jan 2010
 Dec 2009
 Nov 2009
 Oct 2009
 Sep 2009
 Aug 2009
 Jul 2009
 Jun 2009
 May 2009
 Apr 2009
 Mar 2009
 Feb 2009
 Jan 2009
 Dec 2008
 Nov 2008
 Oct 2008
 Sep 2008
 Aug 2008
 Jul 2008
 Jun 2008
 May 2008
 Apr 2008
 Mar 2008
 Feb 2008
 Jan 2008
 Dec 2007
 Nov 2007
 Oct 2007
 Sep 2007
 Aug 2007
 Jul 2007
 Jun 2007
 May 2007
 Apr 2007
 Mar 2007
 Feb 2007
 Jan 2007
 Dec 2006
 Nov 2006
 Oct 2006
 Sep 2006
 Aug 2006
 Jul 2006
 Jun 2006
 May 2006
 Apr 2006
 Mar 2006
 Feb 2006
 Jan 2006
 Dec 2005
 Nov 2005
 Oct 2005
 Sep 2005
 Aug 2005
 Jul 2005
 Jun 2005
 May 2005
 Feb 2005
 Dec 2004
 Nov 2004
 Sep 2004
 Aug 2004
 Jun 2004
 Apr 2004
 Mar 2004
 Feb 2004
 Jan 2004
 Jul 2003
 Oct 2000
 Jun 2000
 May 2000
 Mar 2000
Stacks Image 20