Club Admiralty

v7.0 - moving along, a point increase at a time

Club Admiralty Blog

A blog about life in general, in as many languages as I can manage. Ενα ιστολόγιο περι ζωής, πολυγλωσσο - σε όσες γλωσσες εχω μεράκι να γράψω.

Μμμμ μπισκοτάκια!

 Permalink
Μπορεί να μου σπάει τα νεύρα ώρες ώρες το κινητό της, αλλά είναι καλή κοπέλα και τις προάλλες μου έφερε μεσανατολίτικα μπισκοτάκια - σαν τα Ελληνικά! Μιαμ μιαμ!
 Comments
Stacks Image 18

MobileMe: Addressbook

 Permalink
Τελικός με το νέο MobileMe έχουμε την εφαρμογή Addressbook ή διεύθυνσιογραφο όπως την αποκαλεί η Rainbow στο MacOS X. Τον συγχρονισμό με το iPhoto δεν το χρησιμοποιώ, γι αυτό λέω πως είναι η τελευταία εφαργμογή.

Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως η διαδικτυακή εφαρμογή του Addressbook είναι αρκετά καλή. Όσον αφορά το user interface μοιάζει σχεδόν σαν το Addressbook στον υπολογιστή, οπότε δεν χρειάζεται να μάθει κανείς πολλά νέα για να την χρησιμοποιήσει. 

Τα πάντα συγχρονίζονται μέσο MobileMe sync, οπότε ότι δεδομένα έχεις στον υπολογιστή σου έχει και στο σύννεφο των υπηρεσιών MobileMe.

Το μόνο κακό που έχω βρει είναι το εξής: Αν και όλες μου οι επαφές έχουν μεταφερθεί στο MobileMe, μερικές φορές δεν έχουν τα δεδομένα τους! Δηλαδή, πάω στον Κύριο Τάδε να βρω το τηλέφωνο του, αλλά στο αρχείο του Κυρίου Τάδε δεν υπάρχει τίποτα! 

Όταν πάω σπίτι και ανοίγω την εφαρμογή Addressbook και είναι στον σκληρό μου αλλά όχι στο MobileMe.  Μετά από μερικούς συγχρονισμούς όλα είναι εντάξει (ή έτσι φαίνεται), αλλά αρχικά είχα μερικές επαφές χωρίς δεδομένα. Περίεργο
 Comments
Stacks Image 18

Σε διακοπές

 Permalink
Ναι, σε διακοπές (κανονικές) αυτή την εβδομάδα, το τέλος του Αυγούστου.

Έχω την εντύπωση πως θα κάνω ηλιοθεραπεία στο μπαλκόνι. Η βυσσινάδα τέλειωσε οπότε πρέπει να πάω να αγοράσω και άλλη για να την βγάλω...
 Comments
Stacks Image 18

MobileMe: Ημερολόγιο

 Permalink
Το ημερολόγιο στο νέο MobileMe δεν μου έχει δώσει πολλά προβλήματα (σοκ!!!!) Το user interface είναι σχεδόν σαν το user interface του iCal στον υπολογιστή που τρέχει macos x 10.3-10.5.
Το ημερολόγιο του MobileMe περιέχει και την λίστα to do όπως και το κανονικό ical. Ο συγχρονισμός μεταξύ του MobileMe και τον υπολογιστή πήγε ομαλά και (σχεδόν) όλα τα ημερολόγια και η λίστες μου συγχρονίστικαν. Από εκείνη την ήμερα οι προσθέτω στην υπολογιστή, το κινητό η το MobileMe συγχρονίζεται χωρίς προβλήματα! Καταπληκτικό!
Από την άλλη έχω δυο προβλήματα.
Το πρώτο είναι ότι το MobileMe δεν υποστηρίζει subscriptions που έχω σε ημερολόγια άλλων Για παράδειγμά έχω συνδρομές σε διάφορα εορτολόγια και ενημερωτικά ημερολόγια στον υπολογιστή Αυτά τα ημερολόγια δεν φαίνονται στο MobileMe. Ολίγον σπαστικό θα έλεγα.
Το δεύτερο πρόβλημα είναι πως το MobileMe δεν σου δείχνει την λίστα to do αυτομάτως. Πρέπει να κανείς δυο η τρία κλικ για να γίνουν φανερά Εντάξει, δεν με χαλάει και τόσο το να κάνω κλικ κάπου για να γίνει φανερή η λίστα, άλλα από την στιγμή που το έχω κάνει δέκα [και βάλε] φορές, η υπηρεσία θα πρέπει να θυμάται τις επιλογές μου, σωστό;
Σε γενικές γραμμές το ημερολόγιο του MobileMe μου αρέσει, αν έφτιαχναν αυτά τα δυο πράγματά θα ήταν τέλειο!
 Comments
Stacks Image 18

Μέγας έπαινος!

 Permalink
Ενδιαφέρων πράγματα. Είδα ένα email που μου έστειλε μια καθηγήτρια (την οποία την είχα βοηθήσει επαγγελματικός). Μου έστειλε ένα επαινετικό email για την φανταστική δουλειά που έκανα, πόσο την βοήθησε η βοήθειά μου, και μακάρι να υπήρχαν και άλλοι σαν εμένα. Το email το έκανε CC στον διευθυντή της βιβλιοθήκης και τον πρύτανη του πανεπιστήμιου.

Το email το έσωσα, ποτέ δεν ξέρεις που το χρειάζεσαι!
 Comments
Stacks Image 18

Mobile Me: email

 Permalink
Mobile Me email, πραγματικά δεν τα πήγαμε καλά στις αρχές του Mobile Me email, και ακόμα είναι λίγο άγαρμπα τα πράγματα.

 

Όταν άρχισα να χρησιμοποιώ την νέα έκδοση του Mobile Me  webmail, η εμφάνιση του νέου email ήταν πολύ ωραία! Πραγματικά από αισθητική άποψη το νέο email είναι πιο όμορφο από το παλιό .Mac webmail. 

 

Εκτός της αισθητικής άποψης το άλλο που μου αρέσει από το νέο Mobile Me  webmail είναι το ότι μπορώ να επιλέξω πάνω από ένα email και να τα μετακινήσω στα σκουπίδια! Με το παλιό έπρεπε να κάνεις ΠΟΛΛΑ κλικ για να πετάξεις στα σκουπίδια τα email που δεν ήθελες.

 

Α, ναι. Ο τρόπος δημιουργία και επεξεργασίας φακέλων είναι πιο εύκολος (και λίγο πιο όμορφος).

 

Εκεί κάπου τελειώνουν τα ωραία. Εδώ αρχίζουν τα «παράπονα»

 

1. Συνήθως έχω το Mobile Me σε ένα tab του firefox. Το παλιό .Mac μου έλεγε στο tab ότι έχω 1, 2, 3 καινούργια email, χωρίς να το κάνω κλικ στο tab για να δω αν υπάρχουν email. Αν και το tab γραφει MobileMe  Mail - Inbox (x messages), δεν ενημερώνετε αυτόματα, οπότε για να δω ΑΝ έχω νέο email, πρέπει να κάνω κλικ. ΣΠΑΣΤΙΚΟ!

 

2. Δεν υπάρχουν Σημειώματά. Στο νέο mail με το leopard υπάρχουν σημειώματα. Στο iPhone και στο iPod Touch υπάρχουν σημειώματα. Γιατί δεν υπάρχουν σημειώματα στην web εφαρμογή του mail; Πολύ χρήσιμο, και λείπει.

 

3. Smart Folders - δεν υπάρχουν! Ένα από τα πράγματα που μου αρέσει στην desktop εφαρμογή του mail είναι η δυνατότητα να έχεις έξυπνους φακέλους που σου επιτρέπει να προσδιορίσεις κάποια κριτήρια, και βάση αυτών, οι φάκελοι «γεμίζουν» με  email από το inbox σου.

 

 

Σε γενικές γραμμές το νέο email τρώγεται. Δεν είναι τέλειο «με καμία κυβέρνηση» (όπως λέει η γιαγιά μου), αλλά είναι σχετικά εύχρηστο. Εύχομαι να υπάρξουν σύντομα  αναβαθμίσεις για τα τρία μου «παράπονα»
 Comments
Stacks Image 18

Στο μπαλκόνι με μια βυσσινάδα

 Permalink
Όσοι με παρακολουθείτε στο twitter ή στο jaiku βλέπετε συχνά πως είμαι στο μπαλκόνι με μια μπύρα, μια βυσσινάδα, ή με φαΐ και ηρεμώ. Ο λόγος γι' αυτό είναι πως φέτος (όπως και πέρυσι) δεν είχαμε την οικονομική άνεση να πάμε διακοπές, οπότε έκανα staycation, δηλαδή κάνω διακοπές στο σπίτι.

Η Αλήθεια είναι πως η πόλη μου δεν είναι άσχημη, οπότε το να πηγαίνω βόλτες εδώ κοντά δεν με χαλάει. Και το μπαλκόνι μου έχει καλή θέα! Όσο για την βυσσινάδα, είχα πάει στο ΙΚΕΑ και αγόρασα κάτι σαν βυσσινάδα, χυμός lingonberry. Αρκετά καλός θα έλεγα.

Του χρόνου το έχω βάλει στόχο! Ελλάδα έρχομαι! Θα πίνω βυσσινάδα σε καφετέρια ή στο σπίτι φίλων!

Τώρα που τα λέμε, δεν ήπια πολλούς φραππέδες φέτος... χμμμ...κάτι πρέπει να κάνω για να το επανορθώσω πριν αρχίσουν τα κρύα!
 Comments
Stacks Image 18

Mobile Me: Web hosting

 Permalink
Ένα από τα πράγματα που μου άρεσε με το .Mac ήταν πως μπορούσα να χρησιμοποιήσω το iDisk μου για Web hosting. Η εφαρμογή που χρησιμοποιώ για τον ιστότοπο μου είναι το Rapidweaver, και σε γενικές γραμμές χρησιμοποιώ μόνο HTML, οπότε η έλλειψη του PHP δεν με χάλαγε ιδιαίτερα.

 

Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν αρκετά νέα plug-in για το Rapidweaver που σου επιτρέπουν να συγχρονίσεις έναν λογαριασμό που έχεις στον blogger με τα δεδομένα του μπλόγκ σου στο Rapidweaver, και αυτό απαιτεί να έχεις την δυνατότητα PHP. Τόσα χρόνια έχουν περάσει που η Apple προσφέρει το iDisk ως τρόπο να έχεις ιστοσελίδα, και με το iWeb σου δίνει την δυνατότητά να δημοσιεύσεις ιστοσελίδες κατευθείαν στο Mobile Me. 

 

Μπορώ να πω πως περίμενα η Apple να μου δώσει κάτι παραπάνω για τα $100 τον χρόνο που την πληρώνω. Εντάξει, η διαδικτυακές εφαρμογές για iCal και addressbook, και οι αναβαθμίσεις στο mail είναι καλούτσικες προς καλές (θα ήταν καλύτερες αν δε υπήρχαν προβλήματα), αλλά η αλήθεια είναι πως πρόσφατα μετέφερα το domain μου σε μια υπηρεσία που κάνει και hosting με  PHP και domain management για 3 χρόνια για $150. Αν το συγκρίνει κανείς με το Mobile Me, για hosting τουλάχιστον, το Mobile Me δεν αξίζει και τόσο πολύ.

 

Τέλος πάντων, από εδώ και πέρα μάλλον θα χρησιμοποιώ το iDisk για σταθερά URL για τα αρχεία μου.

 

Web Hosting για το Mobile Me, σου δίνω Β για βαθμολογία.
 Comments
Stacks Image 18

Κλειστά τα κινητά στην δουλειά!

 Permalink
*μουσικό κουδούνισμα κινητού*

*νέο ΣΜΣ μπίπ μπίπ*

*νέο ΣΜΣ μπίπ μπίπ*

*νέο ΣΜΣ μπίπ μπίπ*

*μουσικό κουδούνισμα κινητού*

*μουσικό κουδούνισμα κινητού*

*μουσικό κουδούνισμα κινητού*

*νέο ΣΜΣ μπίπ μπίπ*

Σπάσιμο νεύρων!


Τι γίνεται;

Μια κοπέλα από το γραφείο έχει βάλει το κινητό της τέρμα, και χτυπάει αρκετά συχνά (με ένα τραγούδι mp3 που είναι αρκετά βλακεία). Τα ΣΜΣ μου φαίνεται πάνε σύννεφο επίσεις. Στο γραφείο είμαστε δέκα άτομα, όλοι με κινητά, μόνο μια είναι σπαστική. Γιατί δεν το κλείνει το ρημάδι όπως όλοι μας;

Το ωραίο είναι πως το αφεντικό μας, μας είχε στείλει ανακοίνωσή μέσω email τον περασμένο Μάρτη πως τα προσωπικά τηλέφωνα απαγορεύονται στην δουλειά και τα κινητά πρέπει να είναι σε δόνηση. Τα ΣΜΣ επιτρέπονται μόνο εάν δεν υπάρχουν πελάτες.

Αυτή η σπαστική γιατί δεν κλείνει το τηλέφωνο; Κατά τα δεδομένα είναι κολλητοί με το αφεντικό οπότε μάλλον κάνει τα στραβά μάτια.

Τέλος πάντων, η ωτοασπίδες κάνουν την δουλειά τους ;-)
 Comments
Stacks Image 18

Μέσα μαζικής μεταφοράς

 Permalink
Από τον περασμένο μήνα έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μια μέρα κοίταζα τα έξοδα που είχα κάθε εβδομάδα για να έρχομαι στην δουλειά και το σύνολο ήταν περίπου $100 ανά εβδομάδα. Εν σύγκρισή η μαζική μεταφορά (τρένα, λεωφορεία, μετρό) ήταν $160 τον μήνα.

Στην αρχή ήταν αρκετά σπαστικό. Τρέξιμο το πρωί, τρέξιμο το απόγευμα (όπως τις τρελές ταινίες του Χόλιγουντ). Αφού συνήθισαν και οι μυς το πέρα δώθε και δεν πονάνε πια, τα πράγματα έχουν καλυτερέψει!

Δεν τρέχω - βρήκα πια τον ρυθμό μου
Άμα χάσω το τρένο - υπάρχει άλλο σε 30 λεπτά
Βρίσκω θέση - διαβάσω
Ακούω podcast μεταξύ όλων τον μετρό
Τον άλλο μήνα λέω να αρχίσω να φέρνω το PSP μαζί μου για παιχνίδια.

Τελικός περπατάω 6 μίλια την ημέρα παραπάνω, έχω χρόνο να διαβάσω παραπάνω, και όταν γυρνάω σπίτι είμαι γενικός πιο χαρούμενος.

Δεν περίμενα ποτέ τέτοια αλλαγή...
 Comments
Stacks Image 18

Archive

 Mar 2021
 Feb 2021
 Jan 2021
 Dec 2020
 Nov 2020
 Oct 2020
 Sep 2020
 Aug 2020
 Jul 2020
 Jun 2020
 May 2020
 Apr 2020
 Mar 2020
 Feb 2020
 Jan 2020
 Dec 2019
 Nov 2019
 Oct 2019
 Sep 2019
 Aug 2019
 Jul 2019
 Jun 2019
 May 2019
 Apr 2019
 Mar 2019
 Feb 2019
 Jan 2019
 Dec 2018
 Nov 2018
 Sep 2018
 Jun 2018
 May 2018
 Apr 2018
 Mar 2018
 Feb 2018
 Jan 2018
 Dec 2017
 Nov 2017
 Oct 2017
 Sep 2017
 Aug 2017
 Jul 2017
 Jun 2017
 May 2017
 Apr 2017
 Mar 2017
 Feb 2017
 Jan 2017
 Dec 2016
 Nov 2016
 Oct 2016
 Sep 2016
 Aug 2016
 Jul 2016
 Jun 2016
 May 2016
 Apr 2016
 Mar 2016
 Feb 2016
 Jan 2016
 Dec 2015
 Nov 2015
 Oct 2015
 Sep 2015
 Aug 2015
 Jul 2015
 Jun 2015
 May 2015
 Apr 2015
 Mar 2015
 Feb 2015
 Jan 2015
 Dec 2014
 Nov 2014
 Oct 2014
 Sep 2014
 Aug 2014
 Jul 2014
 Jun 2014
 May 2014
 Apr 2014
 Mar 2014
 Feb 2014
 Jan 2014
 Dec 2013
 Nov 2013
 Oct 2013
 Sep 2013
 Aug 2013
 Jul 2013
 Jun 2013
 May 2013
 Apr 2013
 Mar 2013
 Feb 2013
 Jan 2013
 Dec 2012
 Nov 2012
 Oct 2012
 Sep 2012
 Aug 2012
 Jul 2012
 Jun 2012
 May 2012
 Apr 2012
 Mar 2012
 Feb 2012
 Jan 2012
 Dec 2011
 Nov 2011
 Oct 2011
 Sep 2011
 Aug 2011
 Jul 2011
 Jun 2011
 May 2011
 Apr 2011
 Mar 2011
 Feb 2011
 Jan 2011
 Dec 2010
 Nov 2010
 Oct 2010
 Sep 2010
 Aug 2010
 Jul 2010
 Jun 2010
 May 2010
 Apr 2010
 Mar 2010
 Feb 2010
 Jan 2010
 Dec 2009
 Nov 2009
 Oct 2009
 Sep 2009
 Aug 2009
 Jul 2009
 Jun 2009
 May 2009
 Apr 2009
 Mar 2009
 Feb 2009
 Jan 2009
 Dec 2008
 Nov 2008
 Oct 2008
 Sep 2008
 Aug 2008
 Jul 2008
 Jun 2008
 May 2008
 Apr 2008
 Mar 2008
 Feb 2008
 Jan 2008
 Dec 2007
 Nov 2007
 Oct 2007
 Sep 2007
 Aug 2007
 Jul 2007
 Jun 2007
 May 2007
 Apr 2007
 Mar 2007
 Feb 2007
 Jan 2007
 Dec 2006
 Nov 2006
 Oct 2006
 Sep 2006
 Aug 2006
 Jul 2006
 Jun 2006
 May 2006
 Apr 2006
 Mar 2006
 Feb 2006
 Jan 2006
 Dec 2005
 Nov 2005
 Oct 2005
 Sep 2005
 Aug 2005
 Jul 2005
 Jun 2005
 May 2005
 Feb 2005
 Dec 2004
 Nov 2004
 Sep 2004
 Aug 2004
 Jun 2004
 Apr 2004
 Mar 2004
 Feb 2004
 Jan 2004
 Jul 2003
 Oct 2000
 Jun 2000
 May 2000
 Mar 2000
Stacks Image 20